Eten

We proberen om tijdens onze reis, elke diner wat we eten te fotograferen.
Om te laten zien hoe lekker, mooi, vies, raar of bijzonder het eten hier kan zijn!

PS; de foto’s zijn beetje klein en vaak gedraaid. We proberen dit beetje te verhelpen maar de blog werkt niet echt mee dus het moet zo maar even….

”Dag 11, 16-2, George Town
Het is echt heel erg jammer dat we hier geen foto van hebben gemaakt! We waren opzoek naar een typisch maleisisch gerecht. Bij de tourist information hadden we een boekje gevonden waarin allerlei gerechten stonden die in maleisië te krijgen waren. Hierin stond ook ”Satay” of te wel saté! Het is hier uitgevonden als we het boekje, wat door de overheid is uitgegeven, moeten geloven. Dus wij s’avonds op zoek naar Satay. Ergens beetje buiten en het centrum een tentje gevonden waar, als een van de weinige, Satay serveren. voor 10 ringit allebei 5 stokjes varkenssaté (de kip was op…) gekregen met de satesaus. Ja wel ”De” satesaus. Het was echt de lekkerste satesaus die we ooit hebt gegeten. Nog zelf gemaakt en met stukjes pinda er nog in. In 1 woord echt verruuuuukkelijk! Helaas toch geen foto…”

Dat stond heel lang op de blog. Maar wat was nu het geval. Er was wel een foto gemaakt maar er zat geen kaartje in de camera, die zat nog in de laptop! Maar wat blijkt nu, de camera heeft een intern geheugen en daar staat de foto op. Alleen kunnen we hem niet op de blog zetten omdat we een speciaal kabeltje nodig hebben…

Dag 12, 17-2. Pentai Cenang, Langkawi.
Onze eerste dag op het torpische eiland. In ons dorpje/stadje is eigenlijk maar 1 weg waar alles aan zit. Hier zaten ook de dure restaurants met hun westerse menu kaarten en andere thaise specialiteiten. Dat was allemaal iets te veel voor ons budget. De truc is de kleine zijstraatjes in lopen. En ja hoor, een klein tentje in een uitgestorven food court. Waarschijnlijk kregen ze hier nul tot geen westerse mensen want ze konden bijna geen engels, iets wat toch wel beetje opmerkelijk is voor Maleisiërs.We werden met veel gegiechel door 2 dochters bedient en constant bekeken vanaf de tafel bij de keuken. Al met al was het wel lekker en ook wel grappig om mee te maken.

Jos mag genieten van een Tom Yam soep. En Jop heeft een Rice Pataya.

Dag 13, 18-2. Pentai Cenang, Langkawi.
Toch zat er wel een tentje aan die grote lange weg in Pentai Cenang waar je redelijk goedkoop kon eten. De service was niet echt om naar huis te schrijven maar na meerde keren vragen waar ons eten bleef kregen we het. Althans iets wat op onze bestelling leek, want we hadden allebei iets besteld wat volgens de beschrijving toch iets groter moest zijn dan dat we nu hadden.

Althans Jos heft Fried Noodles en Jop heeft Chicken with Vegatble and rice.

Dag 14, 19-2. Pentai Cenang, Langkawi.
Op Langkawi kwamen we ook regelmatig satay kraampjes tegen. Deze avond wilde wel eens kijken of het de satay die we in George Town hebben gegeten kon evennaren.

Helaas kond deze satay die uit George Town niet evennaren maar toch was het erg goed. Zeker als je al een goed uur aan het schuilen bent voor de harde moeson regen.

Aan de lange straat zat ook een bakker met een wat meer westerse uitstraling. Ze verkochten hier allerlei heerlijke taartjes, koekjes en buns. Overdag waren deze lekkernijen erg duur. Maar savonds gingen ze voor 1+1 gratis de toonbank over. Wij snel als toetje 2 van buns gehaald. Als laatste moesten we nog even wat geld pinnen een stuk verderop. Dus wij half rennend half snel wandelend door de regen naar de ATM. Onderweg struikelde Jos over de bizar hoge stoepranden en zagen we de buns door de lucht vliegen en op de straat belanden.

Erg jammer, we hadden er toch zo’n zin in!

Dag 15, 20-2. Pentai Cenang, Langkawi.
Zoals al eerder gezegd zaten era an de lange straat in Pentai Cenang veel restaurants. Heel veel restaurants pronkten met hun verse vis, kreeften en krabben. Jos, een visliefhebber, zei al de hele week dat hij een keer zo’n stuk vis ging eten, maar het kwam er maar steeds niet van. Vandaag dus wel. Omdat we per ongeluk een hele vis hadden besteld, hebben hem maar samen gedeeld.
De ‘’Red Snapper, sweet and sour’’ toen hij werd opgediend…

.. en toen we klaar waren!

Dag 16, 21-2. Ao Nang.
Vlak voor ons hostel liep een grote straat. Zo rond 5 a 6 uur verschenen daar allemaal gemotoriseerde kraampjes. Een van die kraampjes hebben we uitgekozen. Simpel maar toch weer erg lekker.

Fried rice with pineapple.

Red curry with chicken and rice. (als het goed is, weten het niet meer precies)

Dag 17, 22-2. Ao Nang.

Jos met een Fried Fish en Jop met Cashewnut chicken met extra rijst.

Dag 18, 23-2. Rai Leh.
Een beetje een wazige foto, sorry daar voor. Maarja we hadden ook zo’n honger en wilde eigenlijk al beginnen (iets wat ons wel vaker gebeurd). Jos mag genieten van ‘’Chicken sweet and sour’’ en Jop heeft ‘’Pad Thai’’.

Dag 19, 24-2. Rai Leh.
Tja gevalletje van eerst eten dan nadeken. Pas toen we het restaurant uit liepen dachten we pas aan een foto maken. Maar om nu 2 lege borden op de blog te plaatsen is niet zo interessant. We weten ook niet meer zo goed wat we hadden besteld. Zal wel iets met rijst zijn geweest of noedels,of iets met kip, misschien soep?

Het was wel erg lekker, haha!

Dag 20, 25-2. Long Beach, Koh Phi Phi.
Op het strand van ons ‘’resort’’zaten maar 3 restaurantjes. 2 daarvan waren veel te duur voor ons. Er bleef er dus maar 1 open. We zaten zo ongeveer met onze stoeltjes op het strand te genieten van een ‘’Rice with chicken and cashewnut’’ en een gerecht met rundvlees, champignons, ui en rijst. We zijn alleen vergeten hoe dat ookal weer eten. Alleen kon Jos niet zo van de champignons genieten.

Waar Jos wel heel erg van kon genieten was het toetje. Hier hebben we het super simpele maar oooh zo lekkere toetje ‘’Fried Banana with ice cream’’ ontdekt. Ook echt een klassieker, haha.

Dag 21, 26-2. , Koh Phi Phi.
We moisten ons bootticket boeken en boodschappen doen. Toen ook maar besloten om in het enige dorpje op Koh Phi Phi te eten. Ergens tussen alle toeristische en westers georienteerde restaurants een steegje in gelopen. En ja hoor, zo blijf je toch de beste plekjes vinden.
Hier een ‘’Noodle soup with chicken’’ en een’’Fried Rice with Egg’’. Echt verrukkelijk. Oja, en al het groenvoer hoorde bij de noodle soup. Een kwestie van alles naar er in gooien en dan naar binnen slurpen, zoals de locals dat ook doen.

Dag 22, 27-2. Nabij de pier van Chumphon.
Na een lange dag van reizen, in bussen zitten en vals zingende militairen aanhoren eindelijk even de benen kunnen strekken. Er was niet veel in de buurt van de pier. Alleen dit toch wel tamelijk groot restaurants waar de nachtboot passagiers naast veel locals zaten. Jos zit aan de ‘’Rice soup’’ en Jop heeft ‘’Noodles with vegtable and chicken’’. En voor de goede nachtrust, dat hoopte we toen nog, een lekkere koude Chang on the side.

Dag 23, 28-2. Saire Beach, Koh Tao
In het stadje naast ons stadje gegeten. Toch maar voor het lokale voedsel gekozen en maar de pub’s, pizza’s en burgertentjes maar overgeslagen. Veels te duur en ook nog eens niet lekker!

Jos: Rice with deep fried chicken. Jop: Rice with pork gemarineerd met speciale kruiden en eieren die op een hele speciale manier waren klaar gemaakt. Je kon er namelijk door heen kijken…. Erg lekker waren ze niet.

Dag 24, 29-2. Mae Haad, Koh Tao
Toen we onze straat uit liepen opzoek naar iets te eten. Liepen we hier tegenaan. In dit openlucht restaurant zaten veel locals, maar ook veel westerse (duik-) mensen. We zagen dat ze allemaal een soort van een kleine barbecue voor hun neus kregen en werden zo wel nieuwsgierig. We zijn gewoon maar gaan zitten en hebben ons laten verrassen.

En aanschouw hier, gourmetten thai stijl! Heel lekker en zeker niet moeilijk om te doen.

Dag 25, 1-3.Tanote Bay, Koh Tao.
Dit is een beetje een schrale foto. Ik was al ijverig begonnen aan mijn eten en zo helemaal vergeten om een foto te maken. In ieder geval ging het hier nog om Rice with Cashewnuts.

Jos had ook wat bested. Alleen ze kennen hier niet het begrip ‘’tegelijk uitserveren’’. Een kwartier nadat ik al mijn eten op had kreeg Jos zijn maaltijd. En op de BBQ gegrild stuk Baracuda. Volgens de kenner was het weer totaal anders dan de Red Snapper op Langkawi, maar daarom zeeeeeeker niet minder!

Dag 26, 2-3. Mae Haad, Koh Tao.
Onze laaste dag op Koh Tao, We zijn met de laatste taxi vanuit Tanote Bay naar Mae Haad gebracht. Hier moeten we nog een paar uur wachten tot dat we de boot op kunnen. We hebben vlak voor de pier gegeten en tegelijkertijd genoten van de wedstrijd Man. City tegen Liverpool. Erg leuk en lekker. Jos zit weer aan de de ”Noodle soup” en Jop heeft een ”Green Curry”.

11 reacties op “Eten

 1. Hey, ik mis de laatste eetfoto’s of…..zijn jullie opgehouden met eten?
  Ik lees gelukkig nog niets over darmkrampen en andere narigheid dus dat gaat wel goed gelukkig.
  Houen zo!!!!!! Liefs Mama P.

 2. Lekker eten Jop en Jos. Ziet er allemaal goed uit, neem een bordje voor me mee.
  Leuk dat ik op deze manier met jullie mee kan reizen, ik geniet er van.
  Goede reis en veel geluk. Oma C.

 3. wat een geweldig idee om foto’s te maken van al het lekkere eten daar. Bij het zien van de foto’s loop het water in mijn mond. Geweldig. De herinnering aan mijn eigen gereis daar in die buurt komt in volle hevigheid over mij heen.

 4. Niet alleen de satesaus onthouden, maar het allerliefst terug komen met een boekje vol uitgewerkte recepten van al dit heerlijks,ha,ha,ha!
  Jullie hebben het geweldig volgens mij daar in dat verre Azië. Geniet er maar volop van. Veel liefs Mama P.

 5. Yo, Ziet er lekker uit!! En Jos, De mama appelsap van mij: Het Leven Is hard, van Queen Of The Stone Age was op de radio!! :)

 6. Ja het is zeker lekker! @ Jaap, ja die sate saus proberen we te onthouden, alleen weten we niet precies wat er allemaal in zat. Maar we zijn hier op zoek naar een cooking class waar we dat misschien traditionele maleisische gerechten leren koken, waaronder deze Satay!

 7. Jemig dat ziet er goed uit!!! En de lekkerste dingen zijn niet eens gefotografeerd! Jos, onthou die saté-saus!

 8. Wil nog wel veel meer van die eet foto’s zien. De eerste twee van dat vliegtuigvoer vond ik niet zo smakelijk, maar die laatste foto waar de lokale Maleisiër eet vond ik er heerlijk uitzien. Dit was het eten uit de grote stad, ik ben wel heel benieuwd naar het eten in het binnenland. Dus hou ons op de hoogte xx Patrice

 9. nou geef je de oplossing al weg voordat ik heb kunnen ontleden….
  Die zalm +rijst zag er voor vliegtuigbegrippen niet onaardig uit.

 10. In maaltijd 1 zat kip in mosterdsaus met worteltjes en aardappelgratin
  en in maaltijd 2 inderdaad Broccoli, Zalm en rijst gekruid met safraan

 11. Maaltijd 1: Aardappel, peen, bloemkool en ik gok dan toch op kip in juice
  Maaltijd 2: Broccoli, Zalm en rijst (met kerry smaak?)

Selecteer een tab met welk account je een reactie wil achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>